Retül fietsmetingen

Van harte welkom!

De Retül Meting start met een inleidend gesprek waar de nadruk ligt op je fietsverleden, fietsdoelen, fietservaring en (eventuele) blessures die je in het verleden opliep. Allemaal belangrijke factoren voor het bepalen van je meest aerodynamische houding op je fiets.

Om je fiets netjes op je lichaam af te kunnen stellen, kijken we ook naar je lenigheid en lichaamsstructuur. Zowel je knieën als heupen worden gescreend op hun flexibiliteit, want wie geen flexibele spieren (en dus “kortere spieren”) heeft, heeft automatisch minder bewegingsmogelijkheden op de fiets. Aan de hand van deze parameters kunnen wij een mogelijk beenlengteverschil vaststellen: iets wat meestal om millimeters gaat, maar enorm belangrijk is voor jou en je fiets. Hiervoor adviseren wij je dan een passende zool.

Wat volgt is een dynamische analyse van je huidige fietspositie. Zowel voor- als zijkant nemen we onder de loep. Je fietspositie wordt nu geoptimaliseerd. Het gaat niet enkel om de positie van je zadel, stuur en de grootte van je kader, maar ook over de draaihoek van je been (bovenbeen-knie-onderbeen-voet), de houding van je rug, de evenredige duw- en trekkracht van beide benen én de plaatsing van je schoenplaatjes.